CompetitieGaatDigitaal

Na de introductie in 2013 en de daarop volgende verbeteringen, heeft inmiddels zo’n 63% van alle volleybalclubs in ons land de voordelen van werken met het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) ontdekt: eenvoudig en tijd- én kostenbesparend. Vanaf seizoen 2017-2018 stappen we met de volledige zaalcompetitie helemaal over op DWF via de versie ‘Resultaat invoeren’, waar geen WiFi voor nodig is.

Het DWF is beschikbaar in twee verschillende versies. Beide versies kunnen gebruikt worden op smartphones, tablets, laptops en PC's. Zolang er een internetverbinding is kun je gebruik maken van beide DWF versies.

Het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) is de modernste manier van het registreren van wedstrijden in de Nederlandse volleybalcompetitie. Met behulp van het Digitaal Wedstrijd Formulier zijn alle wedstrijdgegevens en uitslagen snel up-to-date.

 

1. Resultaat invoeren

Per september 2017 stappen we met de zaalcompetitie helemaal over op het DWF via deze versie. Hiervoor is een continue verbinding (WiFi), met het internet niet noodzakelijk. Het gebruik kan via verschillende devices lopen. Dit een versie waarin niet alle gegevens zoals ze op het papieren formulier worden vermeld noodzakelijk zijn. De DWF stappenflyer.pdf licht voor iedere gebruiker, stap voor stap, toe hoe het werkt (elke vereniging die deelneemt aan de zaalcompetitie heeft deze ook per post ontvangen). Net als een demo filmpje/presentatie. In de Handleiding DWF 'Resultaat invoeren' staat toegelicht welke stappen je doorloopt. Voor de wedstrijdsecretaris, aanvoerder, scheidsrechter en teller is er een belangrijke rol.

 

2. Live bijhouden

Met deze versie wordt de wedstrijd live bijgehouden en alle spelmomenten worden geregistreerd. Alle aspecten van het papieren wedstrijdformulier zitten er in verwerkt. Voor wedstrijden in de 3e divisie en hoger is dit de enige versie die gebruikt mag worden. Clubs mogen natuurlijk het 'Live invullen' formulier gebruiken; daarvoor is echter wel een goede WiFi verbinding in de sporthal nodig. Deze instructiefilm geeft een goed beeld van de werking van de DWF versie ‘Live Bijhouden’. De Handleiding DWF 'Live bijhouden'.licht toe welke stappen doorlopen worden.

 

Aan de slag!

Als je aan de slag wilt met het DWF ga je naar dwf.volleybal.nl. Log in met je Nevobo account en bekijk je eigen wedstrijden en teams. Je kunt ook via de Nevobo app inloggen om bij jouw DWF formulier te komen. De Nevobo app kun je downloaden in de appstore: 'Volleybal.nl - Mijn Competitie'.

 

Een hulpmiddel om de gespeelde spelers, setstanden, toegekende straffen en opmerking: DWF resultaat invoeren A7.pdf en ook in het groter formaat DWF resultaat invoeren A6.pdf.

 

Binnenkort volgt een demofilmpje/presentatie van de versie ‘Resultaat invoeren’, een digitale flyer en een handleiding waarop voor iedere gebruiker, stap voor stap, wordt toegelicht hoe het werkt. Wil je zeker weten of jouw competitie over gaat op het DWF, bekijk dan het DWF gebruik bij de soorten competities en toernooien.pdf Wie toch nog vragen heeft, kan de Frequently Asked Questions.pdf raadplegen en anders terecht bij de competitie afdeling op één van de Nevobo kantoren uit jouw regio.

 

Demoversie

Naast deze twee is er ook een demoversie ontwikkeld. In deze demoversie kan er eerst geoefend worden met het DWF. Om het DWF te testen kun je inloggen op de demoversie.