Ongeveer een kwart van de leden van de Nederlandse Volleybal Bond speelt recreatief volleybal.

Recreantencompetities kunnen verschillende (competitie)vormen hebben. Zo zijn er competities met uit- en thuiswedstrijden en competities die gespeeld worden in één sporthal. Ook de opzet van de wedstrijden verschilt: je kunt spelen in een laddercompetitie met een vaste speelavond, in toernooivorm op een vaste speelavond of in een poule. Het grote voordeel is dat je als recreant zelf kunt kiezen welke (competitie)vorm voor jou het meest geschikt is.

Het is een misvatting dat recreantenvolleybal van een laag niveau is. Binnen het recreatievolleybal kan iedereen op zijn eigen niveau terecht. Als je recreatief wilt gaan volleyballen, heb je verschillende mogelijkheden.

Ook VoVeSa is bezig om in samenwerking met een recreantenteam uit Beetgumermolen een recreatie-uur volleybal op te zetten. Dit zal op de maandagavond plaatsvinden, waarbij de ene week in St. Annaparochie en de andere week in Beetgumermolen gespeeld zal worden.

Het zou mooi zijn als we een gezamenlijke groep op kunnen zetten van ongeveer 10 personen, zodat er leuk gevolleybald kan worden. Helaas hebben wij van VoVeSa nog niet genoeg recreanten. 
Lijkt het je leuk om op maandagavond recreatief te gaan volleyballen, meld je dan aan via info@vovesa.nl.
De kosten zijn €10,- per maand.