Basis spelregels Eethûs De Kaai Beachvolleybal competitie 2019

Er wordt 3 tegen 3 gespeeld. Zijn jullie met meer spelers indraaien bij de opslag mag evt .Wel moet er minimaal 1 vrouw in het veld staan. Indien beide teams akkoord mag je ook 4 tegen 4 spelen

 

Er zijn geen vaste posities voor spelers in het veld. Er is ook geen middellijn. Wanneer de tegenstander niet wordt gehinderd, mag er onderdoor gestapt worden.

 

De puntentelling gaat bij beachvolleybal de eerste 2 sets tot en met de 21 met een verschil van 2 punten. En de 3 de set tot 15 punten Een wedstrijd bestaat altijd uit 3 gespeelde sets

 

Bij beachvolleybal wordt om de 7 punten gewisseld.(3 e set om de 5 punten)Dit om beide teams een zelfde soort van omstandigheden te bieden ten opzichte van de wind of zon die tegen is.

Servicepass... Indien de service bovenhands wordt opvangen worden, mag dit alleen met een harde techniek.

 

De 3 basis aanval technieken bij beachvolleybal zijn:
  1. Smash = een hard geslagen bal met open hand.
  2. Shot = een zacht geslagen, geplaatste bal met open hand.
  3. Pokeshot = een met de knokkels gespeelde bal.

Als een bal naar de overzijde wordt gespeeld mag er geen zacht/lang contact zijn.

Als uitzondering geldt een bovenhandse aanval, waarbij de balbaan loodrecht op de schouders staat van de uitvoerder. Indien, door teveel beweging van de uitvoerder, niet is vast te stellen of de balbaan loodrecht is, wordt deze als fout beoordeeld.


TIP: blijf dus stil staan na de uitvoering van deze bal zodat de scheidsrechter en tegenstander de stand van de schouders ten opzichte van balbaan kunnen beoordelen.

 

Een push- of duwtechniek, waarbij sturing wordt gegeven aan de bal is dus niet toegestaan.

 

Bij het bovenhands spelen van een setup (aanvals opzet voor smash, shot of push) hoeft er geen kort contact te zijn, maar er mag niet zijdelings worden gespeeld (enkel loodrecht op de schouderlijn).

 

Na het bovenhands spelen mag de bal geen draaiende beweging vertonen. Geen effect en niet meer dan een enkele omwenteling van de bal.

 

Een blok telt als een contact, waarna de bal dus nog maar 2 keer mag worden geraakt als hij aan dezelfde zijde van het net blijft.

 

De bal mag na een blok wel nogmaals door de oorspronkelijke blokkeerder worden gespeeld. Wel wordt dit dan als 2e contact van het team beschouwd.

 

Net al voorgaande jaren is er geen scheidsrechter aangewezen we gaan van het fair play principe uit (wil er iemand fluiten mag dat natuurlijk).

 

Als er een team lid verhinderd is mag er een andere speler worden meegenomen als die maar niet op ere divisie niveau wedstrijden speelt.

 

 

Overige belangrijke informatie

Van 6 Mei tot 16 Mei worden de voorrondes gespeeld. Door de geweldige belangstelling hebben we 2 voorrondes op maandag moeten inplannen. Zie wedstrijdschema. Op deze avond speel je dus twee keer hier komt dan per poule een nummer 1,2 en 3 uit welke dan de rest van de competitie door gaan in poule 1, 2 of 3 Na 16 Mei ontvangen jullie een wedstrijdschema met de team namen.

 

Team aanvoerder informeert zelf zijn eigen team leden wanneer ze moeten spelen en indien er door weersinvloed geen doorgang kan plaats vind.

Het inschrijf geld is voor niet VoVeSa teams á €25,- per team Dit kun je voldoen aan iemand van de Beach commissie :Piet Jetse, Floor,Nico of Johan-Klaas of overmaken naar NL74 RABO 01377.89.939 o.v.v BC + team naam

 

Teams die de eerste wedstrijd van de avond (19:00) spelen bouwen het net op en rollen de afdekzeilen naar de achter kant van het veld(alleen zandzakjes aan de zijkanten weg nemen en dan zeil over de achterlijn trekken.

 

Na de laatste wedstrijd ruimen de teams gezamenlijk het veld op en zorgt dat het afdekzeil storm vast wordt aangebracht.

 

Uitslag : eerst genoemde team stuurt per whatsapp de uitslag naar Bert 0652344649 Dit doe je als volgt :

 

Team naam 1 - Team naam 2 21-19,16-21 ,15-13

 

Er zijn twee kleedkamers met douches aanwezig laat die netjes achter aub.

 

Uitslagen worden op de website van VoVeSa vermeld. 

Eethûs de Kaai beachcompetitie

BC-Jeugd beachcompetitie