VoVeSa was al geruime tijd op zoek naar een geschikte locatie voor een beachvolleybalveld, om zo volleybal van een nieuwe impuls te voorzien. De concept tekeningen van de herinrichting van de sportvelden Stichting de Waaie waren aanleiding voor het bestuur van VoVeSa om contact met deze stichting op te nemen. Het bestuur wilde kijken of er op Sportpark de Waaie ook een beachvolleybalveld gerealiseerd kon worden, in plaats van het grasvolleybalveld wat op de concept tekening stond. Het gesprek viel in de periode dat het WK beachvolleybal in Nederland werd georganiseerd en iedere avond op tv werd uitgezonden. Beachvolleybal is een van de snelst groeiende sporten in Nederland en deze sport zou daarom zeker niet mogen ontbreken op een sportcomplex zoals die op dat moment gerealiseerd zou gaan worden: een modern en toekomstbestendige sport accommodatie voor een zo'n breed mogelijke doelgroep.

De besturen van beide verenigingen waren het er dan ook snel over eens; naast het kunstgrasvoetbalveld en een multifunctioneel kunstgrasveld (waarop handbal/basketbal/ voetbal/ volleybal gespeeld kan worden), twee jeu de boules banen en een kaatsmuur zou er dus ook een officieel beachvolleybalveld komen. Een beachvolleybalveld welke aan alle eisen van de beachvolleybalbond voldoet! En dat veld ligt er inmiddels!

Door deze samen werking kunnen wij tegen een vaste vergoeding per jaar onbeperkt gebruik maken van dit beachvolleybalveld en kunstgrasvolleybalveld , inclusief gebruik van kleedkamers enz.
Dus naast Vv St Anne, kaatsvereniging 'drie spul is ût' en de scholen van het voortgezet onderwijs, zal VoVeSa ook een vaste gebruiker worden van dit mooie nieuwe sportcomplex. Het wachten is nu op mooi weer.

Hoe wij als Volleybalvereniging VoVeSa dit veld optimaal gaan gebruiken, moeten we nog uitzoeken. Maar dat we blij zijn met de daadwerkelijke realisatie van dit beachvolleybalveld moge duidelijk zijn!
Wil je de beachvolleybalcommissie (Floor en Johan-Klaas) versterken, meld je dan bij een van ons . Heb je goede ideeën hoe we hier veel volleybal plezier aan kunnen beleven, geef het dan ook aan ons door aub.

 

Beachcommissie Floor en Johan-Klaas

 

Beachvolleybal 001

Beachvolleybal 002

Beachvolleybal 003