Onze trainer / coach van Dames 1 geeft een blik op zijn gewijzigde selectie, de competietie tot nu toe en de doelstelling voor seizoen 2012-2013. Bekijk deze uiteenzetting van Rob Weidema via 'Lees meer...'

Het seizoen is weer in volle hevigheid losgebarsten! Dit is alweer mijn tweede seizoen met deze geweldige meiden.
De selectie is iets gewijzigd t.o.v. het vorige seizoen; Hilly heeft na de geboorte van haar zoon afscheid genomen van ons team en besloot in Heerenveen verder te volleyballen. Een besluit die we uiteraard betreuren, maar natuurlijk begrijpen! Ook Geeske is intussen bevallen van een prachtige dochter en het is natuurlijk afwachten of ze haar volleybalcarrière weer wil of kan oppakken.

Daarentegen konden we twee oudgedienden weer verwelkomen!!!! Eerst Anneke die voor ons een enorme versterking is, ze is zeer gedreven en is erg stabiel in haar acties. Ze is in staat op beslissende momenten uit te blinken. Een goede pass leveren die dan echt nodig is of een beslissende punt te scoren die we net even nodig hadden om weer in de winning mood te belanden. Ook Hilde is een oudgediende die weer teruggekomen is, deze meid is erg goed voor de sfeer en verrast soms vriend en vijand met haar verrassende acties! Ook zij is iemand die op momenten het team op sleeptouw neemt wanneer wij dat nodig hebben. Ook is zij een goeie voor het team; zij is erg all-round. Zij kan op bijna alle posities uit de voeten, zelfs als stand-in op de spelverdeling (samen met Willeke).

Als je deze selectie goed inschat kom je tot de conclusie dat het team er op vooruit gegaan is! Ook zie je dat er spelers zijn die de stijgende lijn van vorig seizoen weer aardig opgepakt hebben. We hebben nu zes wedstrijden gespeeld en alweer 20 punten gepakt! Op één wedstrijd na waren we eigenlijk heer en meester in het veld. Helaas hebben we nog te weinig uitslagen met 4-0 op de uitslagenlijst staan, waardoor we teveel onnodige puntjes verliezen. De enige wedstrijd waarbij we kansloos waren, was tegen SVW. Maar 28 januari 2013 willen wij revanche!! Dan pakken wij ze terug.

Ik heb alle vertrouwen in deze groep. Het is een goed stel waar ik veel vertrouwen in heb. Het seizoen (weet ik zeker) gaat geweldig slagen. Nog steeds heb ik het met hun enorm naar mijn zin en vind elke training een feest. Ik hoop dat wij veel aanmoedigingen krijgen in de resterende wedstrijden!

Veel plezier in het resterende seizoen!
Rob Weidema