Afgelopen zaterdag is VoVeSa CV3 2e geworden in de competitie van niveau 3. En dat is een prima prestatie voor deze sportieve meiden.

Het volleybal voor de jeugd is verdeeld in 6 niveau’s wat naar leeftijd wordt ingedeeld. Per niveau wordt een najaars- en een voorjaarscompetitie gespeeld. Die bestaan uit 4 toernooien.
Tijdens het eerste toernooi wordt er een kwalificatietoernooi gespeeld. Anouk, Inge, Jade, Leonie H en Leonie M. werden toen 1e in hun poule en kwamen hierdoor in poule A terecht.


Tijdens het 2e toernooi waren de meiden in goede doen en wonnen ze al hun wedstrijden. 
Het 3e toernooi werd gespeeld in St. Annaparochie. Dat was wel spannend, want er kwamen heel veel familie en vrienden te kijken. De meiden werden toen 3e. 
En afgelopen zaterdag was de finale en dit was in Franeker. De meiden waren enthousiast en heel fanatiek. Daardoor werd de eerste wedstrijd gewonnen. De 2e wedstrijd verloren ze net van DSVS uit Menaldum/Dronrijp. De 3e wedstrijd speelden ze tegen koploper Dosko/Acta uit Franeker. Deze meiden zijn wat groter en joelden veel tijdens de wedstrijd. VoVeSa was daar een beetje van onder de indruk, maar ook zij begonnen enthousiast te klappen en te zingen. De wedstrijd werd wel verloren met 5-1, maar VoVeSa speelde heel goed. De laatste wedstrijd tegen SST uit Tzummarum werd overtuigend gewonnen.

 

Hierdoor en ook door de gespeelde toernooien kwamen de meiden uit op een 2e plek in de competitie en dat was een medaille waard.
Gefeliciteerd!